Våra allra bästa festivaltips

Sommaren är för många detsamma som festivalsäsongen, och runt om i Sverige brukar många musikfestivaler äga rum. För att din festivalupplevelse ska bli så lyckad som möjligt finns det en del saker du bör tänka på. Allt ifrån vad du packar med dig, till hur du budgeterar för festivalen.

Festivaltips för en härlig upplevelse

  1. Ta med dig bra kläder
  2. Sätt upp en festivalbudget
  3. Planera i förväg vilka artister du vill se
  4. Tänk igenom packningen ordentligt
  5. Ha med dig snacks och mellanmål

1.    Ta med dig bra kläder

Bra kläder är extremt viktigt för en positiv festivalupplevelse. Är det någonting vi inte kan kontrollera eller styra över här i världen så är det vädret, och att bli blöt eller frysa dig igenom festivalen kommer inte att vara en höjdare.

Ta en titt på väderprognosen men packa ändå med dig kläder för dåliga väder, eftersom prognoser kan ändras. För värme och kyla är det bra att tänka lager på lager, då kan du klä av dig om det blir varmt och klä på dig om det blir kallt. Och kvällarna/nätterna i Sverige är oftast rätt kyliga.

Och glöm för allt i världen inte regnkläderna, att bli genomblöt av regn är definitivt en buzzkiller. Om vi ska ge ett festivalcampingtips så är det verkligen att ha med dig kläder som tål regn.

Ska du bo på hotell hinner kläderna förhoppningsvis torka upp, men bor du på camping kommer allt som blivit blött fortsätta att vara blött.

2.    Sätt upp en festivalbudget

En budget hjälper dig från att spendera mer pengar än vad du hade tänk från början. Bestäm i förväg hur mycket pengar du vill göra av med per dag till mat och andra nöjen, och håll dig sedan till det.

Ett bra festivaltips är att använda ett kreditkort med cashback och det kan du läsa mer om här. Då får du nämligen tillbaka en del pengar för varje köp du gör. Om du dessutom betalar hela festivalresan med kreditkortet får du också gratis reseförsäkring.

Ett kreditkort är också bra att ha ifall att du skulle råka ut för en nödsituation och behöver spendera mer pengar än du hade tänkt dig, exempelvis om du måste köpa en biljett hem tidigare än planerat av någon anledning.

3.    Planera i förväg vilka artister du vill se

Det kan vara bra att ha koll på festivalens program och redan innan avresa ha en plan på vilka artister du vill se. Planen behöver självklart inte vara spikad i sten, men det kan i alla fall vara skönt att ha en grovplanering.

Speciellt om ni är ett större sällskap kan det vara bra att ha en plan i förväg så att ni inte blir oense när ni väl är på festivalen tillsammans.

4.    Tänk igenom packningen ordentligt

Det är bra att tänka igenom din packning, så att du inte har med dig vare sig för lite eller för mycket packning. Tänk efter vilka kläder du behöver, hur du ska ladda din telefon, hur du ska förvara dina värdesaker och så vidare. Läs gärna vår packningslista inför din festival.

5.    Ha med dig snacks och mellanmål

Det kan vara skönt att slippa köpa varje måltid du ska inta på festivalområdet. Dels brukar utbudet vara begränsat, dels skenar kostnaderna iväg. Ta gärna med lite snack och mellanmål som håller sig utanför kylskåp.

Exempelvis kex, frukt och proteindrycker klarar sig utanför kylskåp i några dagar.

Lämna en kommentar