5 musikfestivaler för dig som gillar rock

Vem tycker inte om musik och festivaler? Den där festkänslan där alla runtomkring är glada och stämningen är på topp. För rockälskare finns det rockfestivaler, där musiken är utvald för att passa smaken. Man kan gå på såväl dagsfestivaler som övernattningsfestivaler. Ska man på en festival där man stannar över natten kan det vara klokt att packa rätt och ha med sig det som är nödvändigt. Man måste vara väl förberedd för väder och vind och dessutom så ska man ju tänka på att se snygg ut. Man är trots allt på festival! Det bästa tipset någonsin kring packning för övernattning finns samlad i denna packlista för musikfestival. Förutom tipset ovan finns en rad artiklar på vår sida, som är värda en läsrunda. Häng med så ska vi tipsa er om det bästa!

 

Vad ska man tänka inför en musikfestival?

Just när det kommer till packning är det bra att man är väl förberedd. Vi skrev en artikel om just detta tidigare, som fyller ut det Aalf skriver, artikeln bjuder på goda tips inför festival. Det är bra att ha checklistan i god tid, oftast måste man ut och shoppa vissa saker och planera ordentligt inför festivalbesöket. Oavsett vilken musik man tycker om och vilken festival man ska på så gäller detsamma, med undantag kläderna. Ska man på en rockfestival, måste man rocka med snygga kläder, i rockig stil. 

De bästa musikfestivalerna 

För de som älskar rock finns det många olika alternativ. Vissa är utan tvekan bättre än andra, större eller mindre, och med mer eller mindre besökare. Dock är det individuellt vad man föredrar. Det vi tycker om är stora festivaler, populära sådana. 

 

Några av de bästa musikfestivalerna är utan tvekan:

Sweden Rock Festival.

Sveriges bästa rock festival, hålls i vårt land. Det är en av landets största festivaler som välkomnar hela 30 000 festival sugna deltagare sedan 1992.

Download Festival

En av Europas största, hålls i England. Denna är populär sedan 2004, har över 120 000 besökare och hostar stora rockikoner såsom: KISS, Iron Maiden, System of a Down.

Azkena Rock

Populär bland rockälskare i hela världen, hålls i Spanien. Mindre festival, populär sedan 2002, med omkring 30 000 besökare. Skryter med världskända rockartister som exempelvis Van Morrison, The Who, ZZ Top, Blondie, Iggy & The Stooges och Ozzy Osbourne.

Rock am Ring & Rock im Park

Tyskland! Det är ingen nyhet att tyskarna älskar rock… Sedan 1984 har över 150 000 besökt festivalen varje år. Man kan lyssna på tunga artister som alla rockälskare känner till, Die Ärzte, Slipknot, Tool, Slayer, The Smashing Pumpkins, Tenacious D, Bring Me The Horizon, The 1975, Die Antwoord med flera.

Hellfest Open Air

Frankrike är populärt för rockfestivaler och detta är definitivt den bästa i landet. Med över 100 000 festivalbesökare och med profiler så som Deftones, Faith No More, System of a Down, Volbeat, Deep Purple, Judas Priest.

 

Varför är just dessa så bra?

Gemensamt för ovanstående är att de har många besökare och är kända. Det finns alltid mindre, lokala festivaler som inte så många deltar i. Föredrar man en sådan kan man till exempel resa till Rumänien och besöka ARTmania Festivalen i Sibiu eller Rockstadt Extreme Fest i Brasov. Då får man se något unikt, ett udda land och festivaler med det lilla extra. Där festar man på riktigt! Dessa kan man utan tvekan kombinera med en resa i landet. Här bjuds det på allt från olika typer av musikfestivaler till bergsklättring och väldigt gott öl samt mat.

 

Musikfestivaler för allätare

Eller all-lyssnare kanske vi ska kalla det för. Alla älskar ju inte rock, men det finns musikfestivaler för alla smaker. Vi har tidigare delat en lista över världens största konserter. I den listan finner man festivaler såväl i närheten som i fjärran land. Man kan alltid överväga att kombinera festivalen med en vanlig resa. Om man inte vill resa långt är det inga problem, Stockholm är hem åt många trevliga musikfestivaler som sträcker sig från början av våren till hösten. De bästa tipsen kring festivaler på hemmaplan har vi skrivit om tidigare. Vill man inte åka till huvudstaden kan man gärna se sig omkring i trakterna där man bor. Sverige bjuder på en rad musikfestivaler i bland annat Göteborg, Helsingborg, Uppsala, Sölvesborg och inte minst, på Öland. Se tips på festivaler runtom i landet. Festivaler är inte något nytt och kommer aldrig att dö ut. Man har gått på festivaler i många år och det är definitivt en av de mest eftertraktade upplevelserna för många människor.

Lämna en kommentar